Domaine des Hirondelles

fr

Genieten voor jong en oud  

Holiday,France,Vakantie,Dordogne, Frankrijk
 
013.JPG

De Périgord-Noir is een prachtige streek waar men kan genieten van kunst en cultuur en de echte bourgondier kan genieten van de vele regionale specialiteiten en een goed glas wijn.
De sportieve vakantieganger kan zijn hart ophalen op een van de vele golfbanen in de direkte omgeving. We hebben de beschikking over 2 tennisbanen op nog geen 3 km afstand, de kano-afvaart is op 800 m afstand, vissen of paardrijden op 2 km afstand, daarnaast is het heerlijk een wandeling te maken of te gaan mountainbiken in de ongerepte natuur.

 
golfbaan Lolivarie.jpg

Voor de golf liefhebbers is er op acht kilometer afstand een prachtige 18 holes baan.

 
kinder spel.png

Voor kinderen zijn er allerlei spannende attractie-parken en niet te vergeten de talloze kastelen en grotten.
Ons kindvriendelijke domaine, met drie goed ingerichte gites,  één studio, drie luxe safaritenten met privé sanitair en een veilig zwembad, is de ideale uitvalsbasis om uw ontdekkingstocht door deze prachtige streek te beginnen.

 
chateau-de-biron-01.jpg

Biron is beroemd vanwege het schitterende kasteel. Dit is de vestigingsplaats van een van de vier baronnen van de Perigord. In de acht eeuwen dat het kasteel hier staat heeft iedere eeuw zijn bijdrage geleverd tot het filmdecor dat de plaats nu is.De grootte van het kasteel is mede te danken aan de heersende familie en de strategische ligging van het kasteel tussen de Perigord en het land van Agen. Het bijhorende dorpje is mooi en knus. 

 
monpazier%202.jpg

Monpazier is ook verkozen tot een van de mooiste (Plus Beaux Villages de France) dorpjes van Frankrijk. Monpazier wordt in brede zin beschouwd als de best bewaarde bastide van Frankrijk. U ziet hier dus een tijdsbeeld: een 13e eeuws modeldorp.In de maanden juli en augustus is hier bijna iedere dag en avond wel iets te doen: variërend van gemeenschappelijke maaltijd, muziek en dans op het dorpsplein tot concerten, bals, vuurwerk tot excursies langs megalieten of tochten langs de 12 romaanse kerkjes in de omgeving. Het vvv biedt u een volledig programma

 
Beynac kasteel.jpg

Zonder twijfel is het château de Beynac het mooiste wat middeleeuws Frankrijk te bieden heeft aan kastelen uit die tijd. Niet alleen het kasteel zelf, maar ook de aanpalende gebouwen : het geheel.

Als een zware steenhoop ligt het kasteel bovenop een kalkrots op de rechteroever van de Dordogne. Een massieve uitkijkpost over een prachtige rivier, die het licht op de burcht weerkaatst en het een vrolijker aanzien geeft.

Over de oorspronkelijke herenweten we alleen dat zij bijzonder gevreesd waren. Wreed en machtig oefenden zij hun gezag uit en het kasteel kreeg als bijnaam 'duivelsark'.

In later tijden, wanneer het feodale koninkrijk Frankrijk georganiseerd word, worden de heren van Beynac één van de vier baronnen van het graafschap Périgord. Tijdens de honderjarige oorlog valt het het kasteel éénmaal toe aan de Engelsen. Wanneer het kasteel in handen komt (door huwelijk de enige erfgename, een driejarig meisje) van Pons de Commarque, herovert deze het kasteel op de Engelsen en wordt de mactigste heer in de omgeving van Sarlat.

 
396404_353873991361831_219796277_n.jpg

Het kasteel van Castelnaud ligt zo'n 10 kilometer ten zuidwesten van Sarlat. De weg naar het kasteel is niet altijd even gemakkelijk en stijgt bij tijd en wijle behoorlijk. Maar uw inspanningen worden wel beloond met een prachtig uitzicht.

Op uw rit naar het kasteel kunt u oude dorpshuizen bewonderen en bedenkt u zich dat deze stijle helling in feite tot de eerste verdedigingsgordel behoort.

De toegangspoort uit de 15e eeuw wordt geflankeerd door kanonnen en beschermd door de donjon. Deze donjon dateert iut de 13e eeuw De afmetingen en de maten van dit kasteel zijn indrukwekkend. Niet verbazend, wanneer je bedenkt dat de eerste en voornaamste taak van dit kasteel het bewaken van de buurman, het machtige Beynac, was. Castel-nau, ook wel castle-neuf (nieuw) genoemd diende voornamelijkdat ene doel